Tisdag

Idag var det dags att examinera tre förarkollegor som provförare på de nya Mälardalstågen – ER1. Jag var på jobbet redan vid åtta så att jag hann prata med mina instruktörskollegor innan utbildningen började.

Det här var andra dagen på utbildningen för de nya provförarna. Klockan nio körde instruktörskollegan igång bildspelet i vårt konferensrum på Centralen och jag satt som ”bisittare”.

Klockan elva gick vi för att äta lunch och därefter tog vi oss ut till verkstaden en bit utanför Västerås, där ER1-orna huserar. Efter lite genomgång av dörrar och fotsteg samt en titt i förarhytten kände eleverna sig redo för att skriva provet.

När alla lämnat in sina prov rättade jag dem och sedan följde en gemensam genomgång av svaren. Alla hade klarat sig med marginal och nu har alltså skaran av provförare på ER1 utökats med tre kollegor.

Vi avslutade kursen och åkte sedan tillbaka till Västerås C.

3 tankar om “Tisdag”

 1. Hej Johnny,

  Tack för en trevlig blogg och trevliga bilder.
  Jag går lokförarutbildning nu på TCC i handen och undrar lite om dessa Mälartåg och vart man ska söka för att ha en chans att få jobba på dem?

  Tack på förhand.

  Mvh
  Kristian

  • Hej Kristian!

   Roligt att Du läser min blogg!
   När de sätts i trafik under nästa år och fram till 2021 kommer SJ att köra dessa. Eftersom Mälartågs depå ligger i Eskilstuna blir det naturligt att lokförarna på SJs åkstation i Eskilstuna till en början kommer att köra dessa, men jag skulle gissa att även Hallsberg, Stockholm/Hagalund, Linköping och Västerås kommer att bli inblandade vartefter.
   Under 2021 blir det en ny upphandling och efter den får vi se vilken operatör som får Mälartågs trafik.
   /Johnny

 2. Hej Johnny,

  Tack för svar. Det låter intressant, funderar på att söka mig till SJ i Linköping och har ansökt om LIA där. Var i Hagalund nu på min LIA men kände att den stationen kanske var lite för stor och opersonlig.. men det kanske är helt fel.

  Som sagt grym blogg och väldigt fina bilder, fortsätt gärna så.

  Ha en fortsatt trevlig kväll.

  Mvh
  Kristian