Fredag

Det avslutande uppdraget den här veckan var en så kallad ”Grundutbildningsuppföljning” på en kollega i Fagersta. Redan klockan halv tre på morgonen satte jag mig i bilen för att åka ner till Centralen, där jag bytte om till uniform. Sedan bar det iväg mot Fagersta. Jag tog alltså egen bil eftersom det inte går några tåg så här tidigt på morgonen.

Väl framme i Personallokalen åt jag lite medhavd frukost och drack kaffe. Halv fem gick kollegan och jag ut till spår 6 på bangården vid Fagersta C där en dygnsklargöring av en X14 vidtog. När den var klar körde vi bort till Fagersta Norra varifrån det blev avgång klockan halv sex som morgonens första tåg mot Västerås.

Efter en problemfri körning ankom vi spår 1b på Västerås C vid halv sju. Där bytte vi ände och redan efter en kvart blev det avgång norrut igen. En timme senare stod vi åter vid Fagersta Norra, där de sista resenärerna steg av. Efter att ha bytt ände körde kollegan tillbaka till Fagersta C där vi parkerade på spår 1 och gick till Personallokalen för att ha nästan en timmes rast.

Klockan nio var det dags att köra tillbaka till Fagersta N och en kvart senare var vi på väg mot Västerås igen. Även den här körningen gick utan problem och planenligt stannade vi på spår 4a vid kvart över tio.

Efter att ha hämtat kaffe uppe i Personallokalerna återvände vi till fordonet och kunde avgå enligt tidtabell kvart i elva. Tillbaka på Fagersta Norra var det dags att byta ände igen, men nu fick vi stå kvar där en knapp halvtimme innan det blev avgångstid mot Västerås. Några minuter senare – vid tjugo över tolv – blev vi avbytta efter att ha stannat på spår 3 på Fagersta C och därmed var arbetspasset och uppföljningen slut och tid för hemgång.

För mig återstod bilresan tillbaka till Västerås och ombyte på Centralen. Nu väntar en ledig helg.