Söndag

Strax efter klockan sju var jag på väg bort till det stora hotellet för att äta en riktig hotellfrukost. Mätt och belåten gick jag sedan ner till järnvägsstationen där en X51-a stod parkerad på spår 1. Jag började dygnsklargöra fordonet och precis när jag var klar dök ombordaren upp.

Kvart i nio fick vi grönt i signalen och kunde lämna Ludvika. Det var en vacker vårmorgon och inte så många resenärer, så körningen gick lugnt och fint och enligt tidtabell.

Halv elva stannade vi på spår 4b på Västerås C och jag lämnade över till den väntande kollegan. Jag gick upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

Kvart i tolv gick jag ner till spår 1a där en X40-mult var på ingång. Jag bytte av föraren som kört från Örebro och snart var vi på väg mot huvudstaden. En knapp timme senare var vi framme på spår 13 på Stockholm C och jag bytte ände medan resenärerna lämnade tågsättet.

Efter en halvtimme var det nya resenärer och nya ombordare i tåget och det blev avgång. Femtiofem minuter senare – efter uppehållen i Sundbyberg, Bålsta och Enköping – stod vi på spår 5 i Västerås och jag lämnade över till föraren som skulle fortsätta till Göteborg.

I och med det var det 24 timmar sedan jag började överliggningspasset och det var dags att gå till omklädningsrummet för att byta om och sedan gå hem.