Tisdag

Även idag väntade ett tidigt pass med start kvart i fem på morgonen. Efter att ha ätit min frukost och tagit ett par koppar kaffe gick jag ut till spår 8 på bangården bredvid Centralen. Där stod en X14 och väntade på mig och ville ha en dygnsklargöring utförd. Sagt och gjort och därefter körde jag ut till plattform vid spår 4b.

Kvart i sex kunde jag stänga dörrarna och spaka iväg. Strax efter halv åtta var vi framme på spår 2 i Ludvika. Det var drygt fem minuter efter tidtabell men det berodde på att vi fått vänta på mötande tåg i Ängelsberg.

Efter att snabbt ha bytt ände och gjort mig klar var det hög tid att avgå. Körningen gick bra i den här riktningen också och vid kvart över nio stod vi åter på spår 4b på Västerås C. Jag blev avbytt och därmed var dagens arbetspass över.

Enligt planeringen skulle jag dock ha varit på Arbetsplatsträff (APT) idag, men på grund av den ansträngda personalsituationen just nu så blev jag i förra veckan omplanerad till att köra tåg istället. Dock slutade jag ju så tidigt idag – tjugo över nio – och APT-n började klockan nio, så jag beslutade mig för att vara med ändå på träffen. Vi var 7 kollegor – både förare och ombordare – som diskuterade olika saker, fick komma med olika förslag och fick information om vad som väntar framöver på SJ.

Nu blir det tre dagars fördjupningskurs på X12/X14.