Onsdag-torsdag

Igår vid halv sju på morgonen tog jag tåget ner till Linköping. Där skulle fördjupningskursen för X12/X14 hållas. Vi är två nyblivna instruktörer som går kursen och så har vi en instruktör som lärare. Anledningen till att det blev Linköping är att verkstaden som servar våra X12-or finns där och då är sannolikheten större att vi har tillgång till fordon. Dock är fordonsläget väldigt ansträngt nu och på grund av detta var tillgången på fordon knaper. Det var bara en av de grå X12-orna som fanns där. Den väntade på en reservdel och därför kunde vi använda den för att titta i alla skåp och apparatluckor mm. Vi har dessutom repeterat grundutbildningen och gått in lite djupare i hur till exempel bromssystemet fungerar.

Under gårdagen var vi med och kopplade isär två multipelkopplade X12-or när de ankom till spår 3 på Linköping C. Idag var vi ut och hängde på övergångskopplet på X12-an som stod utanför verkstaden.

På eftermiddagen tog vi tåget hem till Västerås igen, där vi fortsätter kursen i morgon. Om allt går bra ska det finnas fordon på bangården i Västerås, men det får vi se i morgon.