Fredag

Inte heller den sista dagen på tredje gruppens praktik blev lyckad. Det var lika stor lokbrist som de föregående dagarna och vi fick heller inte tillgång till några spår, så vi avslutade dagen nästan innan vi börjat. Eleverna fick åka hem och vi instruktörer packade ihop och förberedde hemfärden. Det får nu bli ny planering för att eleverna ska kunna få sin praktik.

Min ombordinstruktörskollega från Västerås och jag gick ut för att lifta med en X40 ner till Centralen. Där skulle multning ske med en annan X40 på spår 13. De två fordonen trivdes dock inte med varandra. Eftersom det var fredag så behövdes verkligen två multade X40-or på detta fordonsomlopp. Därför var det nödvändigt att byta plats på fordonen. Det var min handledare som jag hade på min slutpraktik i Hallsberg under lokförarutbildningen som skulle köra tåget och jag erbjöd mig naturligtvis att hjälpa till. Vi kopplade isär fordonen och så körde handledaren iväg det ena fordonet och jag fick ta plats i den andra X40-an. När jag kört bort mot Norra Bantorget kunde handledaren köra tillbaka sin X40 och därefter körde jag tillbaka till spår 13. Nu var alltså fordonen i omvänd ordning och jag multade ihop. Nu var allt frid och fröjd och tåget kunde komma iväg från Stockholm ungefär en halvtimme senare än planerat.

I Västerås fixade jag lite med min dator innan jag bytte om och gick hem.

Senare på eftermiddagen tog jag tåget till Sundbyberg för att därifrån gå till min kompis i Solna. Vi hade en trevlig kväll tillsammans innan jag strax före klockan tio gick tillbaka till Sundbyberg för att ta näst sista tåget hem till Västerås.

Nu är det ledig helg men på måndag ska jag köra tåg igen!