Onsdag-torsdag

Det har inte gått så bra för vår utbildning de här två dagarna. Under gårdagen kom det en massa snö samtidigt som det var väldigt kallt, vilket gjorde att det blev växelproblem i Hagalund. Dessutom blev många tåg försenade in till depån. Allt detta gjorde att växlingsarbetet i Hagalund blev lidande. Det var även enorm brist på friska Rc6-lok. Vår utbildning blev nedprioriterad eftersom produktionen måste komma i första hand. Vi blev alltså utan både lok, vagnar och spår och fick börja improvisera.

Vi gick ut till spår 40-42 på bangården för att öva på att sopa växlar – vilket för övrigt också ingår i utbildningen.

Vi gick också till ett tågsätt som stod på bangården och gjorde bromsprov på några vagnar. Efter lunch avslutade vi dagen med förhoppning om bättre förutsättningar under torsdagen.

Tyvärr var det inte mycket bättre läge idag. Vi lyckades få tillgång till ett tågsätt på spår 27 som skulle stå större delen av dagen och började med att koppla isär vagnar, köra framåt, backa tillbaka och koppla ihop igen. Precis innan vi skulle bryta för lunch kom en förare ut och sa att tågsättet skulle iväg, så vi var tvungna att återställa allt igen och hjälpte föraren med bromsprovet.

Efter lunch skulle vi få hålla på med ett tågsätt på spår 36 under nån timme innan det skulle ut i trafik, men när vi kom ut dit såg vi att en X40 stod parkerad framför tågsättet. På grund av det skulle vi inte kunna flytta oss mer än någon meter och därför var det ingen mening att påbörja något. Vi avslutade då dagen och håller tummarna för att det ska gå bättre i morgon.