Fredag

Det regnade när jag gick till jobbet vid niotiden på morgonen. Minsta dygnsvilan mellan två arbetspass är 11 timmar när man är på hemmaplan och mellan gårdagens pass och dagens var det 11 timmar och sex minuter så det var nästan minsta möjliga marginal, men det fungerade den här gången.

Passet började klockan tio och tjugo minuter senare stod jag vid spår 5 och väntade på att få ta över en X40-mult.

Fem i halv elva hade jag installerat mig i förarhytten och så var vi på väg med destination Västkusten. Det slutade regna ganska snart och det blev helt ok väder att köra i.

Mil efter mil lades till handlingarna utan krångel och vid tjugo över två rullade vi in till spår 6 på Göteborg C och då var det fyra minuter tidigt. Jag avaktiverade hytten och gick direkt bort till Personallokalerna för att deponera min ryggsäck. Därefter gick jag till Nordstan för att äta kinamat.

Mätt och belåten gick jag tillbaka till Personallokalerna igen för att ta en kaffe innan det var dags att gå ut till spår 6 igen. Växlingspersonal hade kört iväg tågsättet för att toatömma och vattentrycka det och det var nystädat och fint inuti.

Jag tog plats i förarhytten och när jag kollat att allt var ok öppnade jag dörrarna så att resenärerna kunde komma ombord.

Tio i fyra slog signalen om till grönt och ombordarna stängde dörrarna. Allt flöt på jättebra tills vi stannade på spår 5a i Hallsberg vid tio över sex. Då fick vi meddelande om att vi skulle bli omledda via Katrineholm. Tidigare under eftermiddagen hände en olycka i Arboga och den drog ut på tiden.

Vi blev kvar i Hallsberg en halvtimme extra och precis när vi fått all information om hur allt skulle gå till kom kontraorder. Trafiken hade släppts på i Arboga och vi skulle köra ordinarie väg.

Vid tiotiden stannade vi på spår 1a i Västerås och då var vi tjugo minuter sena.

Jag blev avbytt av en Hagalundskollega som skulle köra resten av sträckan till Stockholm.

Nu gick jag upp till Personallokalerna för att fylla i en övertidsblankett, aktivera autosvaret på mailen samt tala in ett meddelande på mobilsvaret. Nu är det nämligen SEMESTER – 4 veckor!!

Det kommer nu att bli lite stiltje på bloggen en månad framöver. Det kommer säkert att komma ett inlägg om semestertrippen vad det lider och räkna med att inläggen kommer igång igen när jag är tillbaka på jobbet!

Ha det bra så länge och det är jättekul att Du följer mig här på bloggen!