Lördag

Jag hade tur – eftersom det var evenemang på gång i Linköping öppnade frukosten redan halv sju. så jag kunde äta en rejäl hotellfrukost i lugn och ro. Sen promenerade jag ner till SJs Personallokaler för att ta ut en färsk fordonslista. Därefter gick jag till verkstaden där Reginan stod och väntade. Verkstadspersonalen höll på att tömma toaletterna och fylla på färskvatten och jag började med min dygnsklargöring.

Strax efter klockan åtta körde jag fram till plattformen vid spår 4 där resenärerna väntade. Vid tio över blev det så avgång och vi rullade iväg. Det var soligt och fint och lätt att hålla tidtabellen längs vägen.

Tio i elva var vi framme på spår 2 på Sala järnvägsstation och där bytte jag ände. På raksträckan in mot Sala hade det börjat regna så det var verkligen skiftande väder längs den här linjen idag.

När tågen till och från Mora hade ankommit och avgått och det inte längre fanns några resenärer kvar på plattformarna lämnade vi Sala vid tio över elva.

Framme i Västerås vid halv tolv blev jag avbytt och nu slutade mitt arbetspass. Jag stannade kvar några minuter på plattformen för att hjälpa till med en ledsagning. En familj hade av misstag hamnat i ett tåg som tagits ur trafik och som nu kördes ut på bangården bredvid Centralen. Jag och en kollega såg till att de säkert kom upp på plattformen igen och kunde gå ombord på tåget som jag kört.

Nu är jag ledig två dagar och nästa gång jag jobbar är på tisdag.