Tisdag

Dags att jobba igen och passet idag började vid halv fem på eftermiddagen. Normalt skulle jag byta av en ankommande X40-mult från Stockholm, men på grund av ändrade fordonsomlopp bestod det ankommande tåget idag endast av en tvåvagnars X40. Därför stod en trevagnars X40 dygnsklargjord och väntade på mig på spår 6 på bangården bredvid Centralen och dit gick jag när tiden var inne.

Efter att tåget från Stockholm rullat in till spår 3b kunde jag köra ut från bangården och fram till spår 3a. Tio över fem stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg mot huvudstaden. Körningen gick väldigt bra och efter uppehåll i Enköping, Bålsta och Sundbyberg ankom vi till spår 8 på Stockholm C strax efter klockan sex.

Jag bytte ände och förberedde mig för returen och hann sedan upp till Personallokalerna för att ta en kaffe.

Fem i sju blev det avgång och 55 minuter senare stod vi åter på spår 3 på Västerås C, Jag lämnade över till den väntande föraren och gick sedan upp till Personallokalerna för att äta min matlåda.

Kvart i nio ankom en X14 från Ludvika och jag tog över från kollegan som kört. Den skulle parkeras på spår 8 ute på bangården och efter att uppgiften var utförd återvände jag till Personallokalerna.

Strax efter halv tio var det dags att gå ner till spår 1a där en trevagnars X40 var på ingående. Jag bytte av kollegan som kört från Göteborg och tjugo i var det avgång. Även den här körningen avverkades utan avvikelser och vi rullade planenligt in till spår 6 på Centralstationen i Stockholm några minuter efter halv elva.

Jag gick till hytten i andra änden och förberedde allt för avgången. Sen blev det en snabb kopp kaffe i Personallokalerna igen.

Fem i halv tolv var det dags att lämna Stockholm för andra och sista gången idag. Det var sista tåget mot Västerås för dagen och ganska lugnt med resenärer. Vid tjugo över midnatt stannade vi på spår 1a på Västerås C och resenärerna lämnade tågsättet. Ombordaren och jag synade igenom vagnarna och fick väcka ett par resenärer som somnat. När det var tomt körde jag bort till depån och parkerade på anvisat spår. Sen beställde jag en taxi för att ta mig tillbaka till Centralen.

När jag steg ur taxin närmade sig klockan ett på onsdagsmorgonen och jag gick ner i omklädningsrummet för att byta om.