Fredag

Det blev ju övertid natten mellan i förrgår och igår och det resulterade i att Personalplaneringen var tvungna att planera om helgens arbete för att min enda fridag den här veckan och min veckovila skulle bli korrekt.

Därför fick jag börja tio över fem på eftermiddagen och en halvtimme senare gick jag ner till spår 5 där en kollega var på ingång med en X50 från Sala som jag skulle ta över. Tåget var 14 minuter sent iväg från Sala eftersom man fått invänta resenärer från försenade tåg till och från Dalarna.

Inga konstigheter inträffade under körningen och vi var prioriterade i förhållande till mötande tåg eftersom vi hade resenärer som skulle byta till andra tåg i Katrineholm och Linköping. Därför tappade vi inte mera tid utan förseningen minskade sakta men säkert längs resan.

När vi till slut rullade in till spår 3 på Linköping C vid tio i åtta var det tre minuter senare än planerat. Jag behövde inte heller köra bort och parkera vid verkstaden eftersom tågsättet på grund av fordonsbrist skulle vända tillbaka mot Västerås nästan direkt.

På plattformen stod min kompis från lokförarutbildningen, som börjat i Hagalund efter att ha kört Pendeltåg, och väntade på en X2-a som han skulle köra till Stockholm. Vi pratade tills hans tåg ankom och därefter gick jag bort till hotellet för att checka in.

Jag tittade på TV tills det var dags att släcka och sova.