Tisdag

Halv fem på eftermiddagen började jag och det blev bil även idag då jag skulle sluta efter att bussarna slutat gå.

Efter att ha fikat och tagit ut dagens order och listor var det dags att gå ner till spår 3 vid tio i fem där en X40-mult var på ingång från Stockholm i snöovädret. När kollegan som körde stannat gick jag in i en av mitthytterna och kopplade isär fordonen. När det var klart och jag fått en överlämning från kollegan gick jag till förarhytten i andra änden och installerade mig.

Vid tio över fem blev det avgång mot huvudstaden och drygt femtio minuter senare hade vi stannat på spår 8 på Stockholm C och resenärerna var på väg ut ur vagnarna. Jag bytte ände och förberedde för återfärden och så kunde jag gå upp till Personallokalerna för att äta matlådan.

Kvart i sju var jag tillbaka vid tågsättet igen och tio minuter senare lämnade vi Stockholm. Allt gick bra även på tillbakavägen och när vi åter stannat på spår 3 i Västerås vid tio i åtta lämnade jag över till föraren som skulle ha tåget. Nu var det rast en knapp timme som gällde.

Vid tio i nio ankom en X14 från Ludvika till spår 4b. Jag bytte av min första körlärare och hans elev och kunde sedan köra ut till spår 8 på bangården och parkera. Sen var det bara att gå tillbaka till Personallokalerna igen och göra sig klar för nästa uppdrag.

Fem över halv tio stannade en X40 från Göteborg på spår 1a och jag bytte av kollegan som kört. Fem minuter senare satte jag fart mot huvudstaden för andra gången i kväll. Vid fem över halv elva rullade vi in till spår 6 på Stockholm C och efter att bytt ände och gjort allt klart hann jag med en kaffe och en frukt i Personallokalerna.

Fem i halv tolv stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg. Efter uppehållen i Sundbyberg, Bålsta och Enköping ankom vi till spår 1a vid tjugo över midnatt. När tågsättet var synat och klart körde jag ut till depån där verkstadspersonal genast tog hand om fordonet. Jag beställde en taxi som tog mig tillbaka till Centralen. Efter att ha bytt om gick jag till bilen och åkte hem. Klockan hade nu passerat ett.