Måndag

X14 stod till buds idag och det var samma arbetspass som jag haft ett antal gånger tidigare. Start vid fem i halv två och började med att byta av ankommande X14 från Fagersta vid kvart i två.

Kvart över två lämnade vi Västerås med sikte på Fagersta Norra och väl där en timme senare, när de sista resenärerna lämnat tågsättet, bytte jag ände och så kunde vi köra tillbaka till Fagersta C där vi parkerade enligt anvisning på spår 1.

Nu blev det en timmes rast i Personallokalerna innan det var dags att gå ut till samma fordon igen. På grund av personalbrist fick jag med en förarkollega från åkstationen i Fagersta som ombordare. Halv fem körde vi bort till Fagersta Norra igen och kvart i fem rullade vi iväg därifrån.

En timme senare lämnade jag över till näste förare på tur efter att ha stannat på spår 4b på Västerås C.

Jag hade ingen matlåda med idag så jag gick och köpte en sallad som jag sedan åt i Personallokalerna.

Kvart i sju var det dags att ta över en X14 som precis ankommit från Ludvika och halvtimmen senare stängde jag dörrarna och satte fart norrut.

Ett par minuter sent rullade vi in på spår 2 på Ludvika station och då närmade sig klockan nio på kvällen. Efter ett snabbt hyttbyte var det dags att avgå igen vid fem över. Som vanligt var det inte många resenärer på den här avgången och allt gick hur bra som helst tills vi kom till Surahammar. Då fick vi vänta på ett mötande godståg som var sent och vips så var vi tio minuter efter tidtabell.

Framme på Västerås C vid fem i elva återstod bara att köra ut och parkera tågsättet på spår 8 på bangården vid Centralen. När det var gjort kunde jag gå till omklädningsrummet för att byta om och sedan ta bilen hem.