Onsdag

Samma arbetspass som i måndags vilket innebar ett ”varv” på Fagersta följt av ett ”varv” på Ludvika.

Start vid halv två och idag blev det buss till jobbet. Kvart i två bytte jag av föraren på ankommande X14 från Fagersta och halvtimmen senare stängde jag dörrarna och avgick norrut. En timme ytterligare och efter uppehåll i Dingtuna, Hallstahammar, Surahammar, Ramnäs, Virsbo, Ängelsberg och Fagersta C steg de sista resenärerna av vid Fagersta N.

För att inte stå i vägen för andra tåg fick vi köra tillbaka till spår 1 på Fagersta C där ombordaren och jag lämnade tågsättet. Nu blev det en timmes rast i Personallokalerna.

Strax före halv fem körde vi tillbaka till Fagersta Norra där jag bytte ände och sedan var det bara att invänta avgångstiden vid kvart i fem. Det var heller inga problem att köra tillbaka till Västerås och jag blev avbytt direkt när vi stannat på spår 4b.

Nu var det hög tid att äta matlådan i Personallokalerna.

Sen återstod bara sista ”varvet” på Ludvika och kvart i sju bytte jag av föraren på en ankommande X14 vid spår 4b. En halvtimme senare blev det avgång. Allt gick väldigt bra längs vägen och när vi vid fem i nio stannade på spår 2 på Ludvika station var det ett par minuter efter plan.

Efter att ha bytte ände blev det snart avgång igen och en timme och fyrtio minuter senare ankom vi till spår 4b på Västerås C. De sista resenärerna lämnade tågsättet medan jag lämnade över till den väntande kollegan som skulle köra fordonet till verkstaden.

För mig var det bara att gå och byta om och sedan tog jag bussen hem vid elvatiden.