Tisdag

Då var det dags för en tur till Göteborg igen. Började vid tolvtiden och en kvart senare gick jag ner till spår 5 där en X40 från Stockholm var på ingång. Efter att ha bytt av kollegan som kört installerade jag mig i förarhytten och snart var vi på väg.

Allt flöt på längs vägen och det var inga problem att hålla tidtabellen. Vid tjugo över fyra rullade vi in till spår 7 på Göteborg C och då var vi några minuter tidiga. Efter att ha plockat ihop mina saker och avaktiverat förarhytten gick jag till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

Vid halv sex var jag tillbaks till samma X40 som stod kvar på spår 7. Jag gjorde bromsprov, kollade säkerhetsgreppet samt skyltade upp fordonet. Sen var det bara att öppna dörrarna och låta resenärerna gå ombord.

Vid tio i sex stängde ombordaren dörrarna och så lämnade vi Göteborg bakom oss. Vi hamnade bakom ett sent pendeltåg på väg upp mot Alingsås och tappade därför några minuter innan Fjärren lät oss passera det. I Vårgårda hakade ett fotsteg upp sig, men det var snabbt åtgärdat. Vi låg snart enligt tidtabell igen och inga ytterligare konstigheter inträffade.

Vid fem över halv tio stannade jag på spår 1a på Västerås C och lämnade över till den väntande kollegan som skulle köra resten av vägen till Stockholm. Därmed var dagens insatser över och jag gick för att byta om och sedan sätta mig på bussen hem.