Lördag

Skulle egentligen ha haft en tur till Göteborg idag, men igår ringde Personalplaneraren och undrade om jag kunde byta pass. Det blev istället ett tidigt pass som började tjugo över fem på morgonen. Då var jag färdigduschad och ombytt efter att ha cyklat ner till stationen och jag hade även ätit frukost och druckit ett par koppar kaffe.

Jag tog taxi ut till depån och började klargöra en trevagnars X40. När det var klart körde jag ner till spår 1a på Centralen för att låta de få morgonpigga resenärerna gå ombord. Tjugo i sju avgick vi som morgonens första tåg mot Stockholm. En knapp timme senare stannade vi på spår 6 på Stockholm C, där jag lämnade tågsättet.

Jag gick till Pendeln och åkte ut till Ulriksdal och gick sedan till Hagalund där jag hade ungefär tre timmars rast i Personallokalerna. Min kompis och kollega som tillhör Hagalund dök upp och vi satt och pratade ett tag tills det var dags för honom att gå ut till sitt tåg.

Vid halv tolv var det min tur att gå ut till spår 25 på bangården. Där stod en X40 och väntade och jag gjorde en säkerhetsklargöring. En Hagalundskollega liftade med mig ner till spår 6 på Centralen.

Klockan fem i halv ett stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg tillbaka till Västerås. Efter uppehållen i Sundbyberg, Bålsta och Enköping rullade vi in till spår 3a på Västerås C en knapp timme senare. Jag blev direkt avbytt av föraren som efter en dryg timme skulle köra tillbaka till Stockholm och därmed kunde jag gå till omklädningsrummet för att byta om och sedan sätta mig på cykeln och trampa hemåt.