Onsdag

Jag tog bilen ner till jobbet på eftermiddagen eftersom ett snöoväder var på väg in och jag skulle sluta efter att bussarna slutat gå.

Vid kvart i fem gick jag ut till spår 3 där en X40-mult bestående av tre fordon var på ingång. Medan resenärerna strömmade ur vagnarna gick jag in i det bakersta fordonet och kopplade isär det från de framförvarande.

Tio över fem blev det avgång i snöovädret. Destinationen var Stockholm med de vanliga uppehållen i Enköping, Bålsta och Sundbyberg längs vägen. Fem över sex stannade vi på spår 8 på Stockholm C och där gick jag till andra änden för att förbereda återfärden. Sen hann jag gå upp till Personallokalerna för att ta en kopp kaffe och besöka toaletten.

Fem i sju rullade vi iväg igen mot Västerås och efter uppehåll på samma ställen ankom vi till spår 3 på Västerås C 55 minuter senare. Jag blev direkt avbytt av den väntande föraren och kunde gå upp till Personallokalerna för att ha rast.

Egentligen skulle jag ha tagit emot en Tåg i Bergslagen-Regina och växlat undan den till bangården bredvid Centralen, men det tåget var inställt idag så jag fick långrast istället.

Vid tiotiden ankom ett 18 minuter sent regionaltåg – X40 – från Göteborg till spår 1a och jag bytte av kollegan som kört. Sedan blev det full fart mot huvudstaden återigen med uppehåll på de vanliga ställena. Fjärren var snäll mot oss och höll Pendeln i Bålsta så att vi hann förbi precis före den – annars skulle vi ha blivit ännu mer försenade. När vi till slut stannade på spår 6 på Stockholm C var det tolv minuter efter tidtabell.

Jag gick till andra änden för att förbereda och hann sedan upp till Personallokalerna en kortis.

Fem i halv tolv lämnade vi Stockholm C som dagens sista tåg till Västerås. En timme senare öppnade jag dörrarna för att släppa av resenärerna när vi stannat på spår 1a i Västerås.

När tåget var synat körde jag bort till depån där jag parkerade på anvisat spår och tog sedan taxi tillbaks till Centralen.

Klockan var nu ett och efter att ha bytt om gick jag till bilen och åkte hem. Nu är jag ledig två dagar innan jobbhelgen, så på lördag är det dags igen.