Måndag

Ny arbetsvecka som började vid halv sex på morgonen och det var Provkörning som stod på schemat.

Till en början var det lugnt och jag kunde sitta och fika och prata med kollegor i Personallokalerna. Vid tiotiden ringde Operativa Personalledningen och vill låna mig till ett uppdrag. Det är ju normalt Depåfordonsledningen som ger oss jobb när vi har Provkörning, men nu var det akut.

Jag tog taxi ut till depån för att säkerhetsklargöra en tvåvagnars X40. När det var klart körde jag ner till spår 2 på Västerås C. Det skulle bli fordonsbyte på ankommande tåg från Linköping på grund av att toaletterna inte fungerade på det tåget. När det tåget ankommit spår 3b och de resenärer som skulle vidare mot Sala bytt tåg kunde vi rulla iväg strax före halv tolv.

Efter uppehåll i Ransta ankom vi enligt tidtabell till spår 2 i Sala, där jag bytte ände och förberedde mig för återfärden.

Vid tio över ett lämnade vi Sala, stannade i Ransta och ankom planenligt till spår 2 på Västerås C, där mitt tågsätt togs ur trafik. Nu hade man fixat igång toaletterna på det andra tågsättet och det kunde därför köra sin ordinarie tur tillbaka till Linköping igen. När mitt tågsätt var synat och tomt körde jag ut till depån igen och parkerade på samma spår där jag hämtade det tidigare.

Sedan åkte jag taxi tillbaka till Centralen där det nu var hög tid att äta matlådan.

Klockan 14 var mitt pass slut och innan jag åkte hem så blev det en knapp timmes Medarbetarsamtal med min chef.