Trettondagen

Trots röd dag var det arbetsdag och ett reservpass väntade. Skulle egentligen ha börjat klockan 9 men eftersom det blev övertid igår kväll fick jag alltså börja klockan 11 för att hinna få nattvilan.

Efter någon timme ringde Operativa Personalledningen och gav mig ett uppdrag. En X51-a (Regina) på spår 8 behövde köras till verkstad. Jag gick ut men fordonet gick inte igång. Vid kontroll med driftstöd visade det sig att felet var att det inte gick att få igång fordonet – hjälpkompressorn hade gått sönder – och att bärgning till verkstad var nödvändig

Jag rapporterade till Depåfordonsledningen och återgick till Personallokalerna.

En timme senare ringde telefonen igen. Jag och kollegan som hade jouren skulle bogsera Reginan till verkstad med hjälp av ett Rc6-lok. Vi gick ut och plockade fram övergångskopplet, men upptäckte ganska snart att alla delar inte fanns och tyvärr fanns inget annat fordon inne som vi kunde låna ifrån heller. Efter ett par försök att få igång Reginan med andra metoder fick vi ge upp.

Nästa plan var att bogsera med hjälp av en annan Regina när den kört färdigt för dagen, men det kunde ske först lite senare mot kvällningen. Eftersom mitt arbetspass då hade slutat fick Operativa Personalledningen ge den uppgiften till någon annan.

Klockan fem gick jag till omklädningsrummet för att byta om och åka hem. Nu är det ledig helg som väntar.