Torsdag

Dagen efter snökaoset var det fortfarande följdverkningar i tågtrafiken. Tågsätt och personal hade hamnat på ”fel” ställe i förhållande till planeringen samt att nattvilor hade spruckit vilket medförde inställda avgångar även idag.

Mitt pass började vid kvart i tre men redan innan det hade Fordonsledningen ringt och meddelat att loktåget som egentligen skulle stå uppställt på Västerås C och som jag skulle börja klargöra inte alls fanns i Västerås. Istället skulle jag få köra dubbeldäckare på den avgången och de två multipelkopplade trevagnars X40-orna skulle ankomma Västerås C några minuter före fyra. Det blev sex minuters vändtid och jag bytte av föraren och hans elev direkt när de stannat på spår 1a. Jag gick till andra änden och gjorde mig klar och några minuter över fyra var vi på väg mot Stockholm.

Efter Enköping, Bålsta och Sundbyberg rullade vi in till spår 11 på Stockholm C ett par minuter efter tidtabell vid fem över fem och jag skyltade upp tågsättet till nästa avgång. Jag gick sedan upp till Personallokalerna för att ha en dryg timmes rast.

Vid fem över halv sju ankom ett X40-regionaltåg från Göteborg till spår 5. Jag kopplade isär de båda enheterna och hjälpte kollegan som skulle ha ena fordonet att kontakta SJs trafikledning eftersom det var felskyltat på plattformen. Sen fick jag stå och dirigera resenärer så att de kom till rätt tåg innan kollegan avgick mot Västerås. Den X40-an som jag skulle ha fick stå kvar ytterligare en dryg timme innan det var dags för avgång. Jag gick tillbaka upp till Personallokalerna för att ha mer rast och prata med trevliga kollegor.

Strax efter åtta gick jag ner igen och skyltade upp samt öppnade dörrarna så att resenärerna kunde gå ombord. Fem i halv nio blev det avgång och efter de sedvanliga uppehållen på sträckan ankom vi till spår 4 på Västerås C tre minuter efter tidtabell vid fem i halv tio. När tågsättet var synat var det bara att köra ut till depån och parkera på anvisat spår. Sen beställde jag en taxi för att ta mig tillbaka till Centralen. Därmed var dagens arbete över och jag kunde åka hem.