Söndag

Söndagens arbete började klockan 12 och även idag skulle jag få köra dubbeldäckare (X40) till västkusten. Vid fem i halv ett ankom ett par multipelkopplade X40-or till spår 5 och jag bytte snabbt av föraren som kört från Bålsta. När ombordarna stängt dörrarna rullade vi iväg.

Körningen gick helt utan problem hela vägen och inga konstigheter inträffade. Söder om Skövde hade det kommit nysnö och man såg knappt vad signalerna visade. Tur att man har ATC-n till hjälp.

Vi ankom spår 6 på Göteborg C ett par minuter efter tidtabell vid fem över fyra. Städpersonal gick ombord och när ombordarna synat klart stängde jag dörrarna och gick till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast.

Vid halv sex gick jag tillbaka till samma tågsätt som stod kvar på spår 6 och gjorde mig klar. Kvart i öppnade jag dörrarna och lät resenärerna börja gå ombord. Klockan sex blev det avgång och vi lämnade Göteborg. Även i den här riktningen rullade det på. Vi tappade några minuter vid ett banarbete men rätt som det var hade vi kört ikapp tidtabellen igen. Efter Arboga hamnade vi i tågkö och tappade tid, så när vi stannade på spår 1a på Västerås C låg vi tio minuter sent.

Jag lämnade över till föraren som skulle köra vidare och gick för att byta om och sedan ta bussen hem.