Fredag

Veckans sista arbetspass skulle egentligen ha börjat redan vid tre i morse men under gårdagen blev det ändrat så att jag fick provkörning mellan åtta och halv fyra istället vilket passade mig mycket bättre.

Till en början var det lugnt och jag kunde sitta och fika och prata med kollegor i Personallokalerna. Vid halv tio ringde depåfordonsledningen i Hagalund och förberedde mig på att jag snart skulle få ett uppdrag. En X40 skulle köras från depån i Västerås till hjulsvarven i Tillberga. Ett tag senare var allt klart och jag fick alla uppgifter jag behövde och beställde en taxi för att ta mig ut till depån.

Väl där gjorde jag en snabb säkerhetsklargöring för att se att allt var ok med fordonet och vid kvart över tio kunde jag rulla ut från depån. När jag stod vid stoppsignalen på spår 4 i Tillberga kontaktade jag personalen som kom ut och hjälpte mig att växla in fordonet till svarvspåret. Där tog de över och jag kunde åter beställa en taxi – denna gång för att ta mig tillbaka till Västerås C.

När jag var tillbaka i Personallokalerna passade jag på att äta lunchlådan. Under eftermiddagen var det helt lugnt och när klockan närmade sig halv fyra gick jag till omklädningsrummet för att byta om.

Det gjorde inte så mycket att det var motvind och uppförsbacke när jag cyklade hem för nu väntar två veckors semester! 🙂