Onsdag

Idag skulle det komma regn men när jag cyklade ner till stationen vid halv fyra var det bara enstaka regnstänk i luften så jag slapp bli jätteblöt. När jag sedan bytt om och ätit frukost och skulle gå ut till spår 7 vid halv femtiden hade regnet tilltagit, men jag behövde inte vara ute särskilt lång tid under klargöringen.

Det här var tredje dagen i rad med samma pass och nu blev det också tredje gången gillt att jag slapp problem under klargöringen. Allt gick precis som planerat och jag kunde växla ut till spår 5 i god tid före avgången vid halv sex.

Det var heller inga problem med körningen utan allt gick precis som det alltid borde göra. Vi ankom till spår 4 i Linköping som planerat vid tio i åtta och när tåget var tomt på resenärer körde jag bort till verkstadsspåren och parkerade.

Nu blev det rast med matlåda och fika i Personallokalerna. Strax före nio var jag tillbaka i förarhytten och kunde sedan köra fram till spår 3 efter att ha utfört kontrollerna före färd.

Tio över nio lämnade vi Linköping och allt gick bra även i den här riktningen. Regnet avtog mer och mer ju längre resan pågick – solen tittade till och med fram. Till spår 2 på Västerås C ankom vi ungefär fem minuter sent vid halv tolv på grund av möte med försenat tåg i Rekarne och spårfel i Kolbäck. Jag blev avbytt och kunde gå för att byta om eftersom dagens pass nu var slutfört.