Onsdag

Onsdagens arbete började vid halv åtta och efter att ha tagit ut dagens fordonslistor samt tågorder gick jag ut till spår 3 på Västerås C där en Hagalundskollega ankommit med en multipelkopplad X40. Efter att ha bytt några ord med varandra tog jag plats i förarhytten och strax efter åtta var det dags att sätta kurs mot huvudstaden. Tidtabellen för det här tåget är satt för att kunna köra med loktåg, så det var bara att sätta farthållaren på 160 och luta sig tillbaka i stolen.

Efter uppehåll i Enköping stannade vi i Bålsta och där drabbades vi av ett dörrfel vilket gjorde att vi blev stående fem minuter extra innan vi fått igen och låst dörren. Nu var det bra att kunna öka hastigheten för att köra in lite tid. Till Sundbyberg anlände vi enligt tidtabell och vi rullade planenligt in till spår 4 på Stockholm C fem över nio. Ombordaren och jag synade igenom varsin enhet och när tågsättet var tomt stängde vi dörrarna. Jag gick till hytten i andra änden och så kunde jag köra ut till Hagalund där det först blev toatömning. Sen fick jag parkera inne i Nya Vagnhallen på spår 10 där jag också kopplade isär de båda enheterna.

Nu väntade drygt tre timmars rast i Personallokalerna – välkända domäner för mig. Det blev kaffe, frukt, matlåda samt prat med trevliga kollegor.

Vid halv två var det dags att gå tillbaka till spår 10 i Nya Vagnhallen, där jag skulle ha en av enheterna som jag körde hit från Västerås. Jag fick börja med att göra en ny klargöring eftersom det gått mer än tre timmar sedan jag kom hit med den. Strax före halv tre körde jag ner till spår 8 på Stockholm C, där jag bytte ände. Klockan fem i tre avgick vi med Västerås på destinationsskyltarna. Även den här tidtabellen var utformad för loktåg så det var inga problem att hålla tiden. Samma tre uppehåll i den här riktningen och vi ankom till spår 3 på Västerås C ett par minuter före tidtabell strax före fyra.

Jag blev avlöst av föraren som efter en timme skulle köra tillbaka till Stockholm och gick till Personallokalerna för att ta lite kaffe. Marie var i krokarna och tillsammans åt vi glass i sensommarvärmen innan jag gick till omklädningsrummet för att byta om och cykla hem.