Tisdag

Tisdagens pass började vid tjugo över två i Hagalund. En X2:a stod på spår 26 och när jag kom fram började jag direkt med säkerhetsklargöringen. Jag hann också med en snabb genomgång inne i tåget innan det var dags att köra ner till Norra Bantorget, där de båda ombordarna intog sina platser och så kom Cateringservice och plockade på mat och dryck i Bistro och Första klass-vagnarna. Tio i fyra var allt klart och vi rullade fram till spår 10 för att låta resenärerna gå ombord.

Klockan fyra avgick vi och lämnade Stockholm med Oslo på destinationsskyltarna. Första uppehållet var Karlstad och allt flöt på förvånansvärt bra hela vägen. Vi stannade planenligt på spår 1b på Karlstad C vid halv sju och jag lämnade över till föraren som skulle köra resten av sträckan.

Nu var det en knapp timmes rast och den tillbringade jag som vanligt i Personallokalerna med att äta min matlåda.

Vid kvart över sju var det dags att gå tillbaka till järnvägsstationen. Snart ankom snabbtåget från Oslo till spår 1a och jag bytte av föraren.

Fem över halv åtta fick vi grönt och kunde sätta fart mot huvudstaden. Vi tappade några minuter på grund av möten med andra tåg på Värmlandsbanan. Det var uppehåll i Hallsberg och Katrineholm innan vi, ett par minuter efter tidtabell, rullade in och stannade på spår 17b på Stockholm C vid tio i tio.

När tågsättet var synat körde jag fram till Norra Bantorget där det som vanligt blev avfurnering. Sen fortsatte jag ut till Hagalund. Efter toatömningen fick jag köra in på spår 12 i Nya Vagnhallen, där jag lämnade tågsättet och kunde gå mot utgången. Klockan slog elva när jag satte mig i bilen för att åka hem.