Måndag

Ny vecka och nu är vi tillbaka till den ordinarie turförteckningen efter sommarens anpassade turer. Idag hade jag Uppsala-tåg på schemat och jag började vid tjugo över ett i Hagalund. Mitt 269 meter långa loktåg stod på spår 32 och när jag kom dit höll tågsättsklargöraren fortfarande på, så jag fick ta det lugnt ett tag.

När alla förberedelser var klara körde jag ner till spår 3 på Centralen, där ombordarna och resenärerna väntade. Tjugo i tre blev det avgång och allt gick helt enligt plan. Uppehållen i Märsta och Knivsta avverkades och vi nådde spår 4 på Uppsala C ett par minuter före tidtabell.

Efter att ha gått till loket i andra änden och gjort mig klar lämnade vi Uppsala vid tjugo i fyra. Även tillbakaresan avlöpte utan konstigheter och när vi åter stannat på spår 3 i Stockholm lämnade jag över till näste förare på tur. Nu var det dags för en timmes rast och jag gick upp till Personallokalerna.

Vid kvart över fem gick jag ner till spår 3 för att byta av föraren på ett likadant Uppsala-tågsätt. Det blev avgång norrut vid tjugo i sex och retur vid tjugo i sju från Uppsala. Även detta andra varv för dagen genomfördes utan anmärkning 🙂

I Stockholm kom vi in på spår 6 eftersom tågsättet nu skulle tas ur trafik. Ombordarna synade igenom vagnarna medan jag bytte ände. Sen återstod bara att köra ut till Hagalund, där jag efter toatömningen fick lämna tågsättet på spår 23. Vid halv nio kunde jag sätta mig i bilen och åka hemåt.