Torsdag

Det var ett tag sedan jag hade överliggning men nu var det dags igen. Började vid tjugo i fyra på eftermiddagen och hade redan tidigare under dagen och under bilresan till Hagalund hört om det stora signalfelet som gjorde att det var totalt trafikstopp förbi Karlberg. Felet var fortfarande kvar och egentligen skulle jag ha gjort en säkerhetsklargöring på en X2:a på bangården, men den hade inte ens kommit till Stockholm från Malmö ännu. Eftersom inga tåg kunde köra norrut från Centralen blev det snart fullt på spåren och inga nya tåg kunde ankomma söderifrån, så det var mycket stor trafikpåverkan åt alla håll och kanter. Det var förstås lång telefonkö till Operativa Personalledningen så jag lyckades inte komma fram, utan när jag kollat i mobilappen och sett att en ankommande X2:a söderifrån skulle vändas och bli mitt tåg, beställde jag en taxi via appen och gick ut för att vänta på den. Nu var klockan halv fem och därmed mitt i rusningstrafiken så det tog sin lilla tid att åka ner till Centralen, men efter en dryg halvtimme steg jag ur taxin och gick bort till spår 17b där mitt tågsätt stod.

Ombordpersonalen dök upp ungefär samtidigt med Cateringservice som plockade på ny mat och dryck. Vi försökte också snygga till lite i vagnarna eftersom städpersonalen inte hann med vårt tåg. Till slut kunde vi öppna dörrarna och låta alla väntande resenärer stiga ombord. Några minuter före sex – knappt en halvtimme senare än planerat – kunde vi rulla ut från Centralen med kurs på Göteborg. Till en början rullade det på och vi hade uppehåll i Södertälje (för påstigande) samt i Katrineholm. Efter Hallsberg fick vi två tåg framför oss som gjorde att minuterna ytterligare rann i väg. Ett svängde av strax före Töreboda och efter Töreboda var det fritt på det andra spåret och då fick vi använda det för att köra om ett godståg. Nästa uppehåll var Skövde och då var förseningen uppe i 49 minuter. Det gick dock inte att ligga på så mycket på slutet eftersom vi vid Lerum kom i kapp ett Pendeltåg och snällt fick ligga bakom det in till Göteborg C. När jag stannat på spår 4 och öppnat dörrarna var det 52 minuter efter tidtabell och klockan var snart halv tio.

Nu återstod bara att gå bort till hotellet och checka in. Jag gick ut och köpte lite mat som jag åt på rummet och sen var det dags att lägga sig och kolla lite på TV innan jag släckte lampan.