Fredag

Det blev väckning kvart över fyra och vid fem gick jag ner till receptionen för att äta en tidig frukost. Sen gick jag bort till Personallokalerna för att ta ut en färsk fordonslista innan jag gick till spår 3 där X2:an stod. Jag utförde kontrollerna före färd och gick sedan till Bistrovagnen för att hämta kaffe och prata lite med de två ombordarna.

Efter att ha öppnat dörrarna så att resenärerna kunde inta sina platser blev det avgång klockan sex. Detta var morgonens direkttåg till Stockholm – alltså utan uppehåll längs vägen. Det rullade på helt utan konstigheter och vi låg ett par, tre minuter före tidtabell utan att jag behövde ”stressköra”. Försprånget mot tidtabellen växte sakta men säkert – där ser man vad man kan uppnå när man kan hålla jämn hastighet utan störningar. Vi ankom spår 17b på Stockholm C hela åtta minuter före tidtabell! Det betyder att resan tog två timmar och fyrtiosex minuter – faktiskt första gången jag lyckats köra till eller från Göteborg under tre timmar! 🙂 Tidigare gånger har det alltid blivit något strul och så har den magiska tre timmars gränsen spräckts.

När tåget var tomt och avsyningen klar kunde jag direkt köra ut till Hagalund. Eftersom tågsättet skulle ut igen på eftermiddagen behövdes ingen avfurnering. Det var ingen kö till toatömningen heller utan jag rullade direkt in och fick toaletterna tömda. Hamnade till slut på spår 29 där jag bytte ände för att förbereda åt föraren som skulle ha fordonet på eftermiddagen. Gick sedan till Personallokalerna en kortis och pratade lite med min gruppchef innan jag tyckte att det var dags att åka hem och fira ledig helg. På måndag är nästa arbetspass.