Onsdag

Det börjar märkas nu att vi har passerat sommarsolståndet med drygt en månad – när jag hade väckning klockan två i morse var det alldeles mörkt ute. Bara för ett par veckor sedan blev det aldrig så där jättemörkt.

Dagen började klockan fem i Hagalund och då hade jag varit på plats ett tag för att kunna äta min frukostsmörgås och fika i lugn och ro. Fick sedan gå ut på bangården till spår 36 där X2:an jag skulle ha stod och väntade på att få klargöras. När allt var kollat och ok körde jag ner till Norra Bantorget där Cateringservice började med furneringen direkt. Ombordarna dök också upp och gjorde sina förberedelser. Sen rullade vi fram till spår 10 varifrån vi avgick vid kvart över sju. Det var tåget mot Malmö jag körde och efter uppehållen i Flemingsberg och Norrköping blev jag som vanligt avbytt i Linköping. Precis när jag började gå bort mot Personallokalerna kom en riktig störtskur och jag var rejält blöt när jag väl kom inomhus.

Idag hade jag bara en knapp timmes rast och jag skulle inte köra tillbaka till Stockholm så efter att ha fikat och haft rast gick jag ut till spår 2 och hoppade in i vagnen där jag hade plats bokad. Framme i Stockholm gick jag till pendeltåget som tog mig ut till Ulriksdal och så promenerade jag till parkeringen i Hagalund och satte mig i bilen för att åka hem.