Måndag

Det blev lite busskörande idag eftersom det även denna vecka är förarbrist på bussbolaget. Åkte i god tid till garaget och fick reda på att jag skulle ha en annan buss än den planerade och det var en modell som jag aldrig kört tidigare. Så det blev till att gå igenom bussen extra noga innan det var dags att åka iväg.

Nu under sommaren är det ingen tågtrafik mellan Bålsta och Stockholm på grund av banarbete. Trafikverket håller på att bygga ut till fyra spår mellan Karlberg och Kallhäll och därför behöver tågen ersättas av buss. Jag skulle köra eftermiddags-/kvällspasset på en av våra två bussar som ingår i bussersättningen på sträckan.

Man kör efter ett tilldelat schema och vi var tre bussar på samma avgång. Avgång från Cityterminalen i Stockholm och så direkt till Bålsta där avgående tåg står och väntar eller – åt andra hållet – när tåg ankommit i Bålsta så kör vi direkt till Cityterminalen.

AX11 i Bålsta
AX11 i Bålsta

För mig blev det tre avgångar från Stockholm till Bålsta med resenärer i bussen och två gånger fick jag köra tom från Bålsta till Stockholm. På slutet stod jag som extrabuss i Bålsta i fall de ordinarie bussarna inte skulle få med alla resenärer men jag behövde aldrig rycka in utan kunde vid halv tolvtiden köra till garaget i Västerås för att städa och tvätta bussen.