Lördag

Efter att ha parkerat bilen gick jag för att ta pendeln ner till Centralen varifrån dagens pass skulle starta vid kvart över åtta. Vid fem över nio skulle jag byta av en X40 på väg från Linköping och köra den upp till Gävle. Det utlovade ovädret hade ännu inte dykt upp så solen sken men det var inte så väldigt varmt i luften.

På väg norrut hade vi uppehåll på Arlanda och i Uppsala och några minuter före tidtabell ankom vi till spår 2s på Gävle C. När ombordaren synat klart fick jag växla mig ut till uppställningsbangården och lämna tågsättet där. Jag gick sedan till Personallokalerna för att ha min rast.

Från början var det tänkt att jag skulle ha tre timmars rast i Gävle men tåget jag skulle köra tillbaka till Stockholm hade blivit inställt och därför skulle jag få åka pass tillbaka med ett tidigare tåg och då blev det bara knappt två timmars rast. Det var en av mina kollegor som jag även gått lokförarutbildningen ihop med som skulle köra tåget och honom träffade jag i Personallokalerna. Vi åt våra matlådor och pratade under rasten och gick sedan tillbaka till uppställningsbangården för att växla tillbaka till plattform så att resenärerna kunde stiga ombord.

Det blev en lugn och avkopplande resa tillbaka och när vi stannat på Stockholm C hade det börjat regna lite försiktigt. Jag tog pendeln ut till Hagalund och efter nån timme i Personallokalerna var passet slut och jag kunde gå till bilen för att åka hem i regnet som nu hade tilltagit.