Måndag

Efter några dagars skön ledighet med vila, julförberedelser samt idrottstittande både på TV och i verkligheten var det dags att dra på sig uniformen igen för en arbetsdag. Jag hade samma pass som i tisdags med start i Hagalund vid halv åtta på morgonen.

Först var det loktåg med tre vagnar som jag körde från Hagalund via Centralen till Hallsberg. Där gjorde jag rundgång med loket och efter att bromsprovet var klart blev jag avbytt och kunde gå till Personallokalerna för att ha rast.

Jag upptäckte att dagens pass ändå var lite annorlunda mot i tisdags. Då bytte jag av föraren på en ankommande X40, men idag skulle jag istället klargöra en X40 som stod uppställd på bangården bredvid järnvägsstationen. Förmodligen hade man ändrat lite i fordonsomloppen med tanke på det ökande resandet inför julen.

När jag var färdig med klargöringen fick jag vänta ett tag innan jag kunde växla ut från bangården och ställa mig på spår 6 för att invänta att mitt avgångsspår blev ledigt. Kvart i fyra blev det avgång och jag satte fart mot Stockholm via Örebro, Eskilstuna och Södertälje.

Framme på Centralen i Stockholm blev jag avbytt och gick direkt till pendeln för att åka ut till Hagalund och sätta mig i bilen och åka hem.