Tisdag

Samma pass som igår stod till buds även idag. Och dagen avlöpte exakt som gårdagen, så det finns inte mycket att rapportera.

Började alltså med lok och tre vagnar från Hagalund ner till Centralen och efter halv nio bar det iväg mot Hallsberg. Att det skulle vara dagen före julafton kunde man inte tro när man tittade ut.

Framme i Hallsberg blev det rundgång med loket och efter utfört bromsprov blev jag avbytt av en Hagalundskollega. Tillbringade min 3½ timmes rast i Personallokalerna innan det vid 14-tiden var dags att gå ner till bangården bredvid stationen för att klargöra en dubbeldäckare (X40).

Vid kvart i fyra var det avgång och jag satte fart mot Stockholm via bland annat Örebro, Arboga, Eskilstuna, Strängnäs och Södertälje. Fem över sex stannade jag på spår 19b på Centralen och överlämnade med varm hand tågsättet till den väntande föraren. Därmed återstod bara att ta sig ut till bilen i Hagalund. På vägen hem stannade jag till i Grillby för att tillsammans med Marie, Tobias och svärföräldrarna lyssna på kyrkokörens julkonsert i kyrkan och så blev det julgröt och skinksmörgås i Prästgården innan vi åkte hem.

Nu är det tre dagars ledigt men på lördag är det jobb igen!