Tisdag

Tisdagen bjöd på ett dagpass med start i Hagalund vid halv åtta på morgonen. Första etappen var att köra ett litet och behändigt loktåg med tre vagnar ner till Centralen och därefter till Hallsberg med sedvanliga uppehåll i Flemingsberg, Södertälje, Gnesta, Flen, Katrineholm och Vingåker längs vägen. Framme på spår 4 i Hallsberg gjorde jag rundgång för att förbereda tågsättets tillbakafärd mot Stockholm. När jag var färdig kom en förarkollega från Hagalund för att byta av mig och innan jag gick för att ha rast utförde vi bromsprovet.

Jag tillbringade den drygt tre timmar långa rasten i Personallokalerna och då åt jag också min matlådelunch.

Vid tjugo i tre stod jag i det snöblandade regnet vid spår 5b på järnvägsstationen för att lösa av föraren på en ankommande trevagnars X40 (dubbeldäckare) från Stockholm. När de få passagerarna lämnat tåget stängde ombordaren dörrarna och jag kunde köra och ställa mig på spår 6 för att inte vara i vägen för andra tåg som skulle använda spår 5a och 5b under den timme som jag skulle passa tågsättet innan det var dags för avgång.

Strax efter halv fyra kunde jag växla tillbaka till spår 5b för att kunna avgå mot Stockholm kvart i fyra. Den här avgången är ny och fanns inte förra tidtabellen. Den går via Eskilstuna med uppehåll i Kumla, Örebro S, Örebro C, Arboga, Kungsör, Eskilstuna, Strängnäs, Läggesta, Nykvarn, Södertälje och Flemingsberg innan den ankommer Stockholm C strax efter klockan 18. Där blev jag avbytt och kunde gå till pendeln för att åka ut till Hagalund och ta bilen för att åka hem.

Nu är jag ledig resten av veckan 🙂 Har semesterdagar som måste tas ut innan nyår och det är skönt att ha lite ledigt före jul så att man hinner förbereda allt. Nästa arbetspass är på måndag.