Torsdag

Mobilen ringde klockan kvart i fyra och en timme senare satt jag i bilen på väg mot Hagalund. När jag parkerat bilen gick jag till Ulriksdal för att ta pendeln in till Centralen. Där tog jag ut dagens tågorder och hann med ett par koppar kaffe och mina smörgåsar innan det var dags att gå ut till spår 17b för att lösa av föraren på ankommande tåg från Linköping vid tio över sju.

Några minuter senare förde jag spaken framåt på X40:an som därmed accelererade iväg. Destinationen var Gävle med uppehåll på Arlanda och i Uppsala och Tierp efter vägen. När alla resenärer lämnat tåget fortsatte jag som växling till Gävle Godsbangård och lämnade fordonet utanför tvätthallen vid depån där. Sedan beställde jag en taxi som körde mig till Personallokalerna inne i stan. Där blev det en dryg timmes rast innan det var dags att gå ner till spår 4 för att byta av föraren på nästa X40-tåg från Stockholm. Då hade jag fått sällskap av en kollega från lokförarutbildningen i Huddinge som bor i Bollnäs och precis som jag nu jobbar på SJ i Hagalund. Han var på väg till jobbet och skulle dessutom byta av mig när jag kom till Stockholm C. Så då var han redan på plats så att säga 🙂

Efter att ha haft uppehåll i Uppsala och på Arlanda ankom tåget till spår 5 på Centralstationen och direkt efter kom en två vagnars X40 från Hagalund, som vi kopplade ihop med den jag kört. Därefter lämnade jag över tågsättet med varm hand till kollegan och gick för att äta min matlåda i Personallokalerna.

När drygt en och en halv timme förflutit var det dags att gå ner till spår 3 för att ta över ett ankommande tåg från Uppsala. Det bestod av 9 vagnar samt Rc6-lok i vardera änden och jag körde ett varv det vill säga till Uppsala och tillbaka. När jag blivit avbytt efter ankomst Stockholm C gick jag till pendeln för att ta mig ut till Hagalund igen och därmed var dagens arbetspass över och jag kunde sätta mig i bilen för att åka hem.

Nu har jag två dagars ledigt men på söndag kör jag igen 🙂