Onsdag

Igår kväll var det julbord med jobbet och det i Stockholm förstås. Jag åkte hemifrån vid 17.30-tiden och parkerade bilen i Hagalund och fortsatte därifrån först med pendel och sedan med tunnelbana innan jag kom fram till restaurangen. Det var ett riktigt fint julbord och som vanligt åt jag alldeles för mycket 🙂

Riktigt mätt och belåten tog jag mig tillbaka till Hagalund där jag bokat ett rum för tidig tjänst eftersom jag började klockan fyra i morse. Första uppdraget var att klargöra en X2:a som skulle gå som ett av de första morgontågen till Göteborg. Det stod på spår 13 i Nya Vagnhallen så det var varmt och skönt när jag gick det yttre varvet runt tågsättet under klargöringen. Vid tjugo över fem var det dags att köra ner till Norra Bantorget för furnering och som vanligt kom ombordpersonalen i taxi. Strax efter sex körde jag fram till spår 12a på Centralen där en förare från Göteborg väntade på att få ta över för att köra hem efter sin överliggning.

Jag gick upp till Personallokalerna för att ha en timmes rast innan nästa insats. Klockan kvart över sju väntade jag vid spår 3 på ankommande tåg från Uppsala. Då såg jag att loket var alldeles blött – alltså hade det väntade ruskvädret hunnit hit nu under min rast. Det var nämligen uppehåll en timme tidigare.

Jag körde ett varv – till Uppsala och tillbaka – med tågsättet som bestod av sex personvagnar och ett Rc6-lok i vardera änden. Det var lite slirigt på rälsen när man skulle accelerera, men i det stora hela gick det väldigt bra och jag kunde hålla tiden i båda riktningarna. Väl tillbaka på Stockholm C återstod bara att köra ut tågsättet till Hagalund. Eftersom morgonrusningen nu var över så går tågen till Uppsala varje timme i stället för varje halvtimme och då behövs inte så många tåg.

Efter att ha passerat genom toatömningen hamnade jag åter i Nya Vagnhallen, nu på spår 12, där jag lämnade tågsättet och gick mot utgången för att ta mig hemåt.