Tisdag

Efter tre dagars ledigt började arbetet klockan sex i morse. Idag är det för övrigt precis ett år sedan jag började min anställning på SJ. Tänk vad fort tiden har gått …

En Göteborgstur med X2 stod på programmet och mitt tågsätt stod på spår 10 inne i Nya Vagnhallen. Efter att ha gjort bromsprovet och kollat att allt var ok i övrigt körde jag ner till Norra Bantorget och där blev det furnering.

Vid kvart över åtta lämnade vi Stockholm och satte kurs på västkusten. Uppehållen längs vägen på den här avgången är Södertälje, Katrineholm, Skövde och Alingsås. Allt gick väldigt smidigt och lätt. Jag fick förstås stanna och invänta mötande tåg vid kontaktledningsarbetet mellan Laxå och Töreboda och tappade några minuter där men kunde ändå rulla in på Göteborg C några minuter före plan.

Efter att ha lämnat över till den väntande kollegan gick jag till Personallokalerna för att ha en och en halv timmes rast. Kvart över ett gick jag ut till spår 4 där X2:an jag skulle ha på tillbakavägen stod uppställd. En dryg kvart senare blev det avgång. Även detta tågsätt gick utmärkt att köra och det var inga problem att hålla tiden. Uppehållen var desamma förutom att Södertälje ersattes av Flemingsberg. Några minuter före tidtabell stannade jag på spår 17b på Stockholm C och lät resenärerna stiga av. Jag blev avbytt och gick till pendeln för att åka ut till Hagalund. Det var en klasskamrat från lokförarutbildningen i Huddinge som skulle köra och som jag inte träffat sedan vi slutade för över ett år sedan.

Igår fick mamma komma hem från sjukhuset där hon legat sen i onsdags kväll. Pappa och jag var och hämtade henne strax efter lunch. Nu får hon gå på kryckor i några veckor tills den nya inopererade lårkulan har stabiliserats på sin plats.