Första dagen

Så var den äntligen här – första dagen på nya jobbet! 🙂 Under de tre första veckorna blir det att sitta på skolbänken igen för att lära oss alla föreskrifter och regler som gäller på SJ och så blir det även repetition av de viktigaste avsnitten från lokförarkursen bland annat broms och elteknik.

Vi är 11 personer på kursen – alla nyanställda lokförare på SJ – och av dessa är vi 6 stycken som kommer från ”min” lokförarutbildning i Huddinge.

Dagen började med en kort presentation och sedan följde ett diagnostiskt prov för att se kunskapsnivån hos oss, så att instruktörerna ska kunna anpassa kursinnehållet efter det. Efter lunchen fick vi åka ner till personallokalerna på Centralstationen, där vi fick kvittera ut en ryggsäck, nycklar, läsplatta, mobiltelefon, ficklampa, varselväst och mycket mer. Vi fick också konfigurera läsplattan och mobiltelefonen så att vi kommer åt den information som vi behöver. Dagen avslutades med att prova ut uniformen med tillhörande vinterskor och framemot klockan 18 kunde vi bege oss hemåt igen.