Fredag

Jobbarhelgen började med ett eftermiddags-/kvällspass. Skulle egentligen har bytt till att jobba tidiga pass nu i helgen, men Personalplaneringen ändrade lite på grund av sena sjukskrivningar.

Passet började strax före klockan 15 och då skulle jag vara reserv i ett par timmar enligt ursprungsplanen, men jag blev nästan direkt satt i arbete. En ankommande X2:a som var planerad att vändas i Karlberg och därefter skickas ut på nytt uppdrag skulle istället ut till Hagalund och en annan X2:a skulle ta dess uppdrag. Eftersom jag var reserv i Hagalund fick jag gå ut och klargöra det nya fordonet och sedan köra ner det till Norra Bantorget för furnering och därefter fram till spår 11 varifrån det skulle avgå med ordinarie förare.

Efter slutförd uppgift hade jag 40 minuter på mig och gick då upp till Personallokalerna för att ta en kopp kaffe. Strax före klockan 18 satte jag mig på ett regionaltåg för att åka pass till Eskilstuna. Väl där hade jag ungefär en timmes rast och då fick det bli en hamburgare till middag. Klockan 20 rullade tåget in från Arboga. Det var två multipelkopplade X40:or och jag hoppade in i den bakre och kopplade isär fordonen. Sedan gick jag till det främre fordonet och bytte av föraren, som fick gå och ta hand om den bakre bortkopplade X40:an.

Några minuter senare var jag på väg mot Stockholm med uppehåll i Strängnäs, Läggesta, Nykvarn, Södertälje och Flemingsberg innan jag stannade på spår 18b och släppte av passagerarna. Sedan återstod bara, som vanligt, att köra ut till Hagalund, få toaletterna tömda och sedan parkera på anvisat ställe som ikväll var spår 32. Därefter var det bara att ta sin ryggsäck och gå mot parkeringen för att åka hem.