Onsdag

I schemat hade jag en så kallad ”blankdag” idag det vill säga en arbetsdag men inget pass utlagt. Då kan man bli reserv om Planeringen inte hittar något lämpligt jobb som passar in i schemat med passen före och efter.

Det fanns ett pass som passade något så när in i mitt schema och det var att åka pass ner till Norrköping för att sedan köra ett loktåg tillbaka. Klockan 12 gick jag ut på bangården i Hagalund för att sätta mig i ett loktåg med destinationen Norrköping. Vid halv tre var vi framme och då gick jag till Personallokalen för att äta min matlåda. En timme senare dök nästa loktåg från Stockholm upp och jag bytte av föraren och började med rundgången. När jag var färdig med allt inklusive bromsprov hade jag en halvtimme innan avgång och kunde i lugn och ro hämta ännu en kopp kaffe.

Vid halv fem satte jag fart mot Stockholm med sedvanliga uppehåll i Kolmården, Nyköping, Vagnhärad, Södertälje och Flemingsberg. Det börjar bli riktigt fina färger i naturen nu.

Rätt som det var sprang en riktigt stor älg över spåret ungefär 100 meter framför mig … men som tur var hann den av spåret innan jag passerade 🙂

Framme på spår 18b i Stockholm blev jag avbytt och kunde gå till pendeln för att ta mig ut till bilen i Hagalund. I morgon har jag fridag.