Tisdag

Idag hade jag i princip samma pass som i torsdags. Det var starten som skiljde lite – började 20 minuter senare och hade ingen X2:a som skulle klargöras utan ett chartrat loktåg som skulle köras ner till Centralen. Det var 4 vagnar varav en restaurangvagn och denna skulle furneras på Norra Bantorget. Eftersom det var ett chartrat tåg så skulle avgång ske från spår 19 som normalt används för ankommande tåg söderifrån, så det blev furnering på plattformen där man normalt avfurneras. På spår 19 väntade föraren som skulle köra tåget till Göteborg och jag gick för att ta ett par timmars rast.

Vid kvart i sju var det dags att gå ner till spår 17b för att ta över ett ankommande snabbtåg från Göteborg. Det vände jag i Karlberg och körde ner till Norra Bantorget, där städpersonalen väntade på att få utföra sitt arbete.

När klockan var några minuter över åtta rullade jag fram till spår 10 och lämnade över tåget till föraren som skulle köra till Göteborg.

Jag gick upp till Personallokalerna för att invänta att det skulle bli dags för sista insatsen och vid kvart i nio stod jag åter vid spår 17b och tog hand om X2:an från Göteborg. Det var läraren jag hade på RC-kursen i våras och vi hann prata några minuter innan det var dags för mig att köra fram till avfurneringsplattformen. Därefter var det bara att rulla vidare ut till Hagalund, genom toatömningen och sedan parkera utanför verkstaden på spår 48. Därmed var dagens arbete över.