Fredag

Fredagen bjöd på ett tidigt men ganska kort arbetspass med start vid tjugo i fem. Efter uttag av fordonslista och körorder hann jag med en kopp kaffe och några minuters samtal med kollegor som också började tidigt.

På spår 6 på bangården bredvid Centralen stod en X14 som jag utförde en dygnsklargöring på. När jag var klar med det fick jag köra bort till Repspåret på andra sidan Svartån där jag bytte ände. Jag fick vänta några minuter på att spår 4b skulle bli ledigt innan jag kunde köra fram dit.

Efter ett hyttbyte till gjorde jag mig klar för avgång. Vid tjugo i sex kunde vi åka iväg som morgonens sjätte avgående tåg från Västerås.

Körningen norrut gick bra och efter uppehåll i Dingtuna, Hallstahammar, Surahammar, Ramnäs, Virsbo, Ängelsberg, Fagersta C, Fagersta N, Vad, Söderbärke och Smedjebacken ankom vi till spår 2 i Ludvika vid tjugo över sju.

Jag bytte ände medan resenärer steg av och på och knappt tio minuter senare var det redan dags att avgå tillbaka mot Västerås.

I den här riktningen var det fler som åkte och det var faktiskt av- och/eller påstigande på varje uppehåll längs vägen.

Vi rullade vid kvart över nio in till spår 2 på Västerås C. Fordonet skulle nu köras ut till verkstaden i utkanten av stan men det fick en kollega ta hand om.

Jag gick upp till Personallokalerna för att ta en kopp kaffe och prata med några kollegor innan jag gick ner till omklädningsrummet för att byta om.

Nu är det färdigjobbat för den här veckan och jag kunde därmed gå hem och ta helg.