Tisdag

I morse var det väckning redan vid kvart i tre och en timme senare var jag på väg till jobbet.

Det var alltså ett riktigt tidigt arbetspass på dagens schema med start vid fem över halv fem. Jag gillar ju att vara på plats i tid så att jag inte behöver stressa och även har tid för en kaffe.

Jag gick ut till bangården samtidigt som en kollega som är körlärare och som nu hade elev med sig. På spår 9 stod en Regina och väntade på mig.

Jag gjorde en dygnsklargöring på fordonet. Allt gick som det skulle och vid tio över fem kunde jag köra ut från bangården till spår 4a.

Det här tåget går till Falun och är alltså en Tåg i Bergslagen-avgång. Det speciella med detta är att det går att åka från Västerås utan att byta tåg om man till exempel ska till Avesta-Krylbo, Borlänge eller Falun. Avgången finns endast på vardagsmorgnar.

Fem över halv sex var det dags att lämna Västerås. Körningen gick via Ransta, Sala, Avesta-Krylbo, Avesta Centrum, Hedemora, Säter och Borlänge. Jag har kört många gånger på Dalabanan men aldrig stannat i Avesta Centrum, så det var premiär för mig.

Till spår 2 på Falu Central ankom vi planenligt klockan kvart i åtta. En av mina instruktörskollegor, som jag gick instruktörsutbildningen med, hade Regina-utbildning idag och skulle ta över fordonet för att köra tillbaka till Borlänge. Vi pratade några minuter och sedan kunde jag gå bort till Personallokalerna för att ha en timmes rast.

En del regioner har gått över till den så kallade ”Fas 4” när vuxna under 60 år ska börja vaccineras mot Covid-19. Det visade sig att även Västmanland från och med i dag går över till ”Fas 4” och jag lyckades boka en vaccinationstid till på fredag eftermiddag.

Efter rasten väntade två och en halv timmes reservtjänst. Jag behövde inte göra någon insats utan tog det lugnt i Personallokalerna. Jag åt också min matlåda som en tidig lunch vid tiotiden.

Fram emot halv tolv återstod bara passresan hem, så jag gick ut till spår 1a på järnvägsstationen för att åka med ett loktåg. En och en halv timme senare bytte jag tåg i Sala och åkte med en ER1-a till Västerås.

Halv två kunde jag gå till omklädningsrummet för att byta om och sedan gå hem.