Lördag

Det var fyra månader sedan jag hade ett lördagspass. Gången före det var i slutet av juli förra året. I och för sig jobbade jag natten mot lördag för ett par månader sedan men det räknas liksom inte tycker jag.

Vid halv nio begav jag mig hemifrån och gick till Centralen. Där bytte jag om och blåste sedan in mig. Det blev ett par koppar kaffe medan jag uppdaterade läsplattan och tog ut fordonslista och tågordrar.

Strax före halv tio gick jag ner till spår 5 och väntade i solen på att en X12-a från Sala skulle ankomma. Jag bytte av föraren och när tiden var inne stängde jag dörrarna.

Det blev en lugn och behaglig resa till Linköping. Inga konstigheter inträffade och vi låg enligt tidtabell hela tiden.

Vid tio i tolv stannade vi på spår 3 på Linköping C. När tågsättet var synat körde jag bort till verkstaden och parkerade.

Jag åt min matlåda och drack kaffe i Personallokalerna under rasten.

Strax efter halv två gick jag tillbaka till samma X12-a som nu var städad inuti. Efter säkerhetsklargöringen och när ankommande Regina parkerat bredvid mig körde jag fram till spår 3.

Fem över två hade alla resenärer gått ombord och vi kunde lämna Linköping. I Norrköping hakade ett fotsteg i plattformskanten och tillhörande dörr ville inte öppnas. Alla resenärer fick därför stiga på genom den andra dörren.

Under resten av resan fungerade både fotsteg och dörr som tur var. I övrigt hände ingenting värt att rapportera och till slut stannade vi vid fem i halv fem på spår 2 i Västerås.

Jag blev avbytt och gick direkt för att byta om.

Nu är jag ledig i tre dagar och nästa gång jag jobbar blir på onsdag.