Torsdag

Oj vad varmt det har varit idag! Jag har dock inte varit ledig utan i morse drog en ny ER1-förarutbildning igång i Eskilstuna.

Jag var på plats strax efter klockan sju och förberedde allt i lektionssalen.

Klockan kvart över åtta drog vi igång. Vi är två instruktörer under utbildningen för att kunna dela upp gruppen på grund av pandemin.

Tre av de fyra eleverna är alltså från åkstationen i Kalmar och den fjärde kommer från Västerås och har varit provförare tidigare under provkörningarna och ska alltså nu även bli ”riktig” förare.

Efter vår introduktion i lektionssalen gick vi längs bangården ner till depån så att eleverna fick se hur det ser ut.

Vi gick in i verkstaden och tittade både på takutrustningen och hur det ser ut under en ER1-a. Därefter gick vi ut till ett fordon som var parkerat bredvid verkstadshallen.

Där gick vi utvändigt och informerade om all utrustning. Vi gick sedan in och tittade i skåp och luckor. För att inte trängas började kollegan och jag i varsin ände med våra elever.

Efter lunch började vi med brandlarm och sen fortsatte vi i förarhytten och gick igenom allt. Nu hade vi delat upp oss på två olika fordon.

Efter kaffepausen var det dags att titta på vestibulsidodörrar – både funktion och felavhjälpning – samt nödbroms och nödtalsenheter.

När klockan passerat fyra bröt vi upp för idag och eleverna fick i uppgift att göra repetitionsfrågorna på valfri ort.

Vi halv sex var vi Västeråsare hemma och kunde gå för att byta om.