Fredag

Arbetsveckan avslutades som behjälplig förare i depån i Eskilstuna. Jag gick till jobbet för att byta om vid tiotiden på förmiddagen.

Det blev kaffe tillsammans med kollegorna i lunchrummet innan det vid halv tolv var dags att gå ner till spår 5 för att åka till Eskilstuna.

Jag åt lunch när jag kom fram och tog sedan en kaffe i Personallokalerna. Sedan var det dags att promenera bort till depån. Det var tillverkaren av ER1-orna som ville ha hjälp med att flytta fordon under eftermiddagen.

Efter en stunds väntan blev det bestämt att vi skulle flytta på en alldeles nylevererad ER1-a som stod på baksidan utanför verkstadshallen och parkera den på ett annat spår. När vi var halvvägs fick vi kontraorder och fick köra tillbaka igen. Den skulle istället köras in i hallen.

Sedan blev det väntan ett par timmar igen. Strax efter klockan fem fick jag uppdraget att flytta en annan ER1-a som stod på bangården. Den skulle ställas på spår 34. För att komma dit fick jag köra upp till spår 1 på Eskilstuna C, byta ände och sedan köra tillbaka ner till uppställningsbangården.

När jag avaktiverat fordonet och aktiverat centrallåset gick jag tillbaka till Eskilstuna C. Jag åkte med en Regina tillbaka till Västerås. Efter att jag bytt om kunde jag gå hem och fira ledig helg.