Måndag-tisdag

Måndagen jobbade jag hemifrån då jag bland annat gjorde några e-learningar som ingår i årets fordonsfortbildning. Det här var repetition av broms på olika fordonstyper.

Under gårdagen ringde instruktörsplaneraren och gav mig ett uppdrag för idag. En ER1-a som varit på hjulsvarv skulle köras tillbaka till Eskilstuna.

Jag gick till jobbet strax före klockan elva och bytte om. Sen ringde jag till svarvpersonalen för att kolla hur de låg till. Det var ingen direkt panik så jag var kvar på Centralen nån timme innan det var dags att beställa taxi.

Väl ute vid svarven en bit utanför Västerås fick jag reda på att det blivit problem och att en del av svarvutrustningen gått sönder. Det gick inte att fortsätta förrän delen lagats och jag fick därför sitta och vänta drygt en timme innan hjulen var färdigsvarvade.

Vid tvåtiden bogserade personalen ut fordonet och jag kunde börja klargöra. Vid tjugo i tre hade jag växlat ut till spår 4 i Tillberga, där jag väntade på att få köra i väg.

Efter någon minut hade bommarna en bit bort gått ner och jag fick grönt. Resan till Eskilstuna gick helt utan problem.

Operativa Personalledningen ringde och meddelade att fordonet direkt skulle ut i trafik när jag ankom till Eskilstuna. Det blev dock kontraorder efter ett tag och jag fick istället köra ner och parkera i depån bredvid verkstaden.

Jag gick tillbaka till Personallokalerna i stationshuset, där jag värmde matlådan. Tio i fem satte jag mig i en X12-a för att åka tillbaka till Västerås.

Halv sex var jag i omklädningsrummet där jag bytte om och kunde sedan gå hem.