Onsdag-torsdag

Gårdagen blev en kontorsdag i hemmet med sedvanliga arbetsmoment.

Under förmiddagen ringde vår Instruktörsplanerare och gav mig ett lite halvakut uppdrag. Det saknades en instruktör för morgondagen (alltså idag torsdag) som kunde examinera en ny förare i Hagalund.

Så vid tio i sju i morse satt jag i en X40 som lämnade Västerås och precis som i tisdags steg jag av i Sundbyberg för att promenera till Hagalund i det fina vädret.

Där tog jag en kopp kaffe i väntan på att förareleven skulle komma.

Strax före nio började examineringspasset och efter uttag av fordonslista och körorder gick vi till spår 12 i Nya Vagnhallen. Där stod vår X40 och väntade.

Efter en säkerhetsklargöring körde vi ner till Stockholm C. Vi bytte ände och gjorde oss klara för avgång.

Klockan tio över tio stängde ombordaren dörrarna och så var vi på väg. Efter uppehåll i Märsta och Knivsta rullade vi in till spår 4 på Uppsala C.

Det blev ett hyttbyte och så var det bara att invänta grönt i närmaste huvudsignal.

Tio över elva lämnade vi Uppsala och efter de båda uppehållen längs vägen ankom vi till spår 3 på Centralstationen i huvudstaden efter drygt 35 minuter.

Vi lämnade över till föraren som skulle köra nästa varv på Uppsala och gick upp till Personallokalerna. Där lånade vi ett konferensrum för att kunna vara i fred under det skriftliga provet.

En timme senare när provet var rättat stod det klart att examinationen var godkänd. Jag gratulerade eleven och meddelade Gruppchefen.

Nu var det hög tid för att äta lunch och när vi var mätta och belåtna skildes vi åt. Jag återvände till Personallokalerna för att mata in resultatet i utbildningssystemet. Det fick även bli en kopp kaffe i väntan på mitt tåg hem.