Onsdag-torsdag

Redan klockan tjugo över fyra igår morse ringde jobbmobilen. Det var Driftstöd som kopplade över ett samtal till TRÅD. En förare som höll på att dygnsklargöra en ER1-mult i Örebro hade fått problem med ett av fordonen. Det ville inte uppföra sig ordentligt.

Jag gav ett par förslag på vad som kunde göras men det verkade inte avhjälpa problemet. Det fick helt enkelt bli så att det trilskande fordonet fick stå kvar och tåget fick köras med endast ett fordon idag.

Jag tog det lugnt ett tag innan det var dags att gå upp ”på riktigt”.

Strax efter klockan sju var jag på plats på jobbet och började då rigga upp vår simulator i ett av konferensrummen. När det var klart gick jag igenom upplägget för dagen.

Jag skulle hålla en tvådagarsutbildning innehållande lite smått och gott. Vid halv nio kom min elev och vi satte snart igång.

Till att börja med körde jag ett bildspel med ATC-repetition och sedan körde vi simulatorn fram till lunch.

Efter att ha ätit fortsatte vi med genomgång av broms. Eleven fick sedan bege sig hemåt och på egen hand repetera reglerna för tågfärd och SJs trafiksäkerhetsbestämmelser för förare.

I morse drog vi igång igen vid halv nio med att gå igenom och diskutera det som eleven hade haft i ”läxa”.

Därefter blev det simulatorkörning igen. Nu med lite olika scenarier som användes vid Trafiksäkerhetsfortbildningarna förra respektive förrförra året.

När vi var klara var det dags att äta lunch.

Tillbaka i konferensrummet var det dags för repetition av det vi gått igenom under dagen och gårdagen. Vi körde också ett av scenarierna i simulatorn en gång till.

Eleven fick åka hem för att fira påsk och jag plockade ihop allt.

Innan jag gick hem hade jag ett telefonmöte med en av instruktörskollegorna i Hallsberg.

Min TRÅD-vecka fortsätter till på måndag morgon, men i övrigt är jag ledig i påskhelgen!

2 tankar om “Onsdag-torsdag”