Måndag-torsdag

Jag har jobbat hemifrån tidigare i veckan och på grund av detta så finns det inte mycket att rapportera. Följaktligen har det inte blivit några inlägg skrivna här i bloggen.

Idag däremot fick jag ut och köra lite ER1. Det var tidig start så jag gick hemifrån redan vid kvart i sex.

Efter att ha bytt om gick jag upp till Personallokalerna för att ta ut körorder och fordonslistor samt dricka kaffe förstås. En kollega med elev hade Provkörningsturen och skulle köra upp en Regina till hjulsvarven på verkstaden en bit utanför Västerås. Det passade perfekt eftersom ER1-an som jag skulle köra befann sig där, så jag liftade med dem.

När växlingspersonalen hade bogserat ut ER1-an från verkstadshallen kunde jag börja med klargöringen. Strax efter klockan åtta kunde vi köra ut till spår 4 i Tillberga.

Det var en leveranskontroll av den senast levererade ER1-an som skulle utföras idag. Tekniker från tillverkaren samt personal från köparen fanns med ombord.

Färden gick först till Eskilstuna. Där plockade vi upp ytterligare två tekniker. Sedan körde vi som ett ”normalt” tåg – det vill säga vi stannade vid alla stationer längs vägen och öppnade dörrarna. Detta för att se att allt fungerade som det skulle.

Mellan stationerna kollade köparens personal en massa punkter enligt ett leveransprotokoll. Tillverkarens tekniker åtgärdade några saker som inte fungerade som det skulle.

Vi skulle egentligen ha kört till Stockholm C men de flesta kontrollerna var klara när vi närmade oss Södertälje så vi beslutade oss för att vända tillbaka redan där.

Samma procedur upprepades på tillbakavägen och vi gjorde även ett accelerationstest vid start från Nykvarn.

När vi var tillbaka på verkstaden i Tillberga parkerade vi på samma spår utanför verkstadshallen. Därmed var mitt uppdrag slut. Den här ER1-an kommer att lämnas över till kund och komma ut i trafik inom kort.

Jag beställde taxi för att ta mig tillbaka till Västerås och efter att ha bytt om gick jag hem.

Igår var det för övrigt sex år sedan jag blev examinerad som lokförare vid SJ. Idag är det följaktligen sex år sedan jag körde min första egna tur som lokförare. Tänk vad tiden går!